Független
Iparművészeti
Kortárs
Szalon

kosa_reneszansz_studio_ceramicist_works-1

Kósa Reneszánsz Stúdió

Amióta megalakult a Kósa Reneszánsz Stúdió, új szín került az iparművészet palettájára.
Kósa Klára és Kósa Judit felhasználja az ősi technikát, technológiát, de a mai kor vívmányait is, így érik el a látványos, minden más kerámiától eltérő, könnyen felismerhető alkotásaikkal a sikert itthon és szerte a világban. A szentendrei Kósa műhelyben minden tárgy kézzel készül. Nincs sablon, nincs matrica, nincs előrajzolás, bejelölés egyetlen darabon sem.

Minden egyes kerámia úgy készül, mintha csak az az egy lenne a világon: szívvel, tudással, lélekkel.

Ha száz tál készül, mind a száz más és más lesz, így választani a sok szemet gyönyörködtető darabból nagyon érdekes és nagyon nehéz is. A Kósa Stúdióban Mátyás király és hitvese, Beatrix királyné korának szellemében folyik az alkotás, felhasználva a középkor, a magyar reneszánsz gondolatiságát; az úgynevezett királyi ajándékot készíti Kósa Klára és Kósa Judit.
A két művész által alkotott tárgyak sokasága különböző színben minden korosztálynak adható, de figyelembe kell venni az ajándékozó és a megajándékozott személyét is. Készítenek csak férfi ajándékot és csak hölgyeknek adhatót is.
A Kósa Stúdió munkája látványos és egyedi, mással össze nem téveszthető. A műhelyben Kósa aláírással látják el a tárgyakat.

A királyi ajándék lényege:
"Örül, aki adja, örül, aki kapja, gazdag, aki adja, gazdag, aki kapja. "
A királyi ajándékkal jelet küldtek, jelet kaptak, nem használták, csak örültek neki.